Check-Up Web Sağlık E-Randevu E-Sonuç
Kullanıcı Sorusu;

Merhaba, 6 ay önce sezaryen ile doğum yaptım. Göbek fıtığım vardı. Ameliyatı ertelemek doğru olur mu yoksa hemen büyümeden aldırmalı mıyım? Daha önce gittiğim doktor ertelememi söylemişti. Bir de 5 aydır makat çatlağım var dönem dönem geçiyor. Sonra tekrar çıkıyor. Fitil ve krem kullanıyorum. Bu durumun tehlikesi var mı? Şimdiden teşekkürler

Genel Cerrahi Op. Dr. Mustafa Korhan Mercan - Cevabı;

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Göbek fıtıkları gebelikle ortaya çıkabiliyor ve zamanla büyüyebiliyor. Bu tip fıtıklarda korkulan fıtıklaşan yapıların gangren olmasıdır. Böyle bir durumda acil ameliyat gerekir. Dolayısıyla fıtık tanısı konduğu amda hastalara ameliyat öneriyoruz. Kapalı (laparoskopik) yöntemle rahatlıkla ameliyat olabilirsiniz. Makat çatlağı ise kabızlık atakları ile tekrarlayabilir. Muayyene olmanızda fayda var.

Sağlıklı günler dilerim.

  • 18 Ocak 2019
Levent Hastanesi TV