Radyoloji

Radyoloji -radyodiagnostik ne demektir?

Radyoloji organlardaki hastalıkların teşhisi için tanı koymada kullanılan bir bilim dalıdır. Günümüzde teşhisin yanı sıra girişimsel radyoloji ile tedavide de yerini almıştır.

Radyoloji sonuçları kesin sonuçlar mıdır?

Hayır. Radyolojik sonuçlar diğer tanı için uygulanan tetkikler ile birlikte değerlendirilir. Bunlar; Biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, nükleer Tip gibi diğer bilim dallarıdır.

Hastanemiz Radyoloji Bölümünde Kullanılan Cihazlar:

BT cihazı: X ışını kullanılarak vücudun çeşitli bölgelerinin çok ince kesitsel olarak görüntülenmesidir. Gerek duyulan hallerde damardan kontrast madde verilerek de yapılır.

Mamografi: Memenin düşük dozlarda x ışını kullanılarak yapılan görüntülenmesidir. Yani meme dokusunun filmidir.

Röntgen: X ışını kullanılarak vücudun çeşitli bölümlerinin görüntülenmesidir.

Doppler Ultrasonografi: Ses dalgaları kullanılarak yapılan bir incelemedir. Bu cihaz ile; gebelik, karın içi organlar, boyun-tiroid bezi, meme, genital organlar, kalça, yumuşak dokular, boyun, kol ve bacaktaki atar-toplar damarlar dinamik olarak görüntülenir.

Manyetik Rezonans (MR): Vücutta ayrıntılı resimler oluşturmak, sağlıklı ve hastalıklı dokular arasındaki farklılıkları belirlemek ve tanımlayabilmek için güçlü mıknatısların, radyo dalgalarının ve bilgisayarın kullanıldığı bir testtir.

Bölümümüzde PACS (görüntüleme arşivi) bulunmaktadır.

Radyoloji sonuçlarını görüntülemek ve incelemek için E-Sonuç bölümüne giriş yapabilirsiniz.

Tıbbi Bölümlerimiz
Online Hizmetler
Sosyal Medya