Gebelikte Omega 3 Alımının Önemi

Sağlıklı bir gebelik için sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Gebeliğin sağlıklı geçmesi için önemli besin öğelerinden birisi de Omega 3 yağ asitleridir. Gebelik döneminde Omega 3 yağ asitlerinin hekim kontrolünde tüketilmesi ve vücuda alınmasının hem anne hem de bebek sağlığı için olumlu etkileri vardır. Omega 3 alımının erken doğum, düşük, gebelik zehirlenmesi, doğum sonrası depresyon gibi riskleri azalttığı bilinmektedir.

Omega 3 bebeğin beyin gelişiminde, retina gelişiminde ve sinir sistemi gelişiminde etkilidir. Bebeğin büyümesinde etkili olan Omega 3 anne sağlığı için de çok önemlidir.

Omega 3 Kaynakları Nelerdir?

Omega 3 hem bitkisel hem hayvansal kaynaklı olabilmektedir. Omega 3 içeren bitkisel kaynakları, ceviz, fındık, susam, semizotu, soya, keten tohumu, kanola ve yeşil yapraklı sebzeler olarak sıralayabiliriz.

Soğuk sularda yetişen, yosunlarla beslenen yağlı balıklar, bu yosunları tüketen küçük balıklarla beslenen büyük balıklar, doğal otlarla doğal ortamda yetişen inek, koyun gibi hayvanların et ve sütü, köy tavukları ve yumurtaları hayvansal kaynaklı Omega 3 içeren gıdalardır.

Gebelik döneminde Omega 3 tüketimi için hayvansal kaynaklar daha etkilidir. Günümüzde yetiştirilen inek ve koyun gibi hayvanlar doğal ortamda beslenmediği için Omega 3’ten fakirdir. Bu nedenle en etkili Omega 3 kaynağı balıklardır. Denizler çeşitli atıklarla kirlendiği ve bundan daha çok dip balıkları etkilendiği için dip balıklarının gebelik döneminde tüketilmemesi önerilmektedir.

Omega 3 alımı için anne adaylarına önerdiğimiz balıklar, somon balığı, ton balığı, palamut, çupra, lüfer, levrek, sardalya, uskumru ve hamsidir.

Balık Sevmiyorsanız…

Balık sevmeyen anne adaylarımız için gebelikte tüketim için üretilmiş olan balık hapı kullanımını tavsiye ediyoruz. Omega 3 için hekimin önerdiği balık yağı haplarını, yine hekimin önerdiği şekilde kullanmalısınız.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *